Monday 19 June 2017

ΒΑΜΠ. #1 Απλή μεταποίηση ρούχου - simple top refashion / fix


ΒΑΜΠ = Βάφοντας Αυγά Με Πορδές
Όχι και πολύ καθώς πρέπει από μεριάς μου, αλλά περικλείει άψογα την έννοια του DIY για μένα. Γιατί, δεν ξέρω για εσάς αλλά για μένα, DoItYourself πάει να πει: ΚάνεΤοΜόνοςΣου για να σου βγει τζάμπα! Ή σχεδόν τζάμπα.

 Στο σημερινό post αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: αγόρασα πέρσι ενα ωραιότατο τοπάκι σε υπέροχο κοραλλί κόκκινο χρώμα, από βισκόζ, πολύ ευχάριστο ύφασμα για καλοκαίρι. ΑΛΛΆ δεν ήταν καθόλου σωστό πατρόν για εμένα και το πλόυσιο μπούστο μου. Πολύ ανοιχτές μασχάλες τύπου αντρικά φανελάκια Justin Bieber κλπ. Αηδία. Τρέντυ ίσως, κακή αγορά για μένα σίγουρα. Και για να quotάρω τον Petyr Baelish - "I hate bad investments". Έτσι βρήκα έναν τρόπο να καλύψω αυτά τα κενά με ίδιο ύφασμα από το ίδιο το ρούχο, από κάποιο σημείο που δεν το χρειαζόμουν, δηλαδή την πλάτη!
Σχεδίασα σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας (μαλακό και εύκαμπτο) το σχήμα της νέας πλάτης, έχοντας "σημειώσει" με μια καρφίτσα σε τι ύψος θα καλύπτει ακόμη το κούμπωμα του σουτιέν.

Κόβουμε το κομμάτι χαρτιού στην μέση (2 μασχάλες, duh) και το δοκιμάζουμε φορώντας το ρούχο, για να βρούμε την καλύτερη κάλυψη. Μαρκάρουμε όσο καλυτερα γίνεται το σχήμα με ενα μαρκαδοράκι για την μποστινή πλευρά αρχικά. Στην συνέχεια κόβουμε το νέο μας σχήμα (βλέπε κάτω) τύπου κέρατο. και με ό,τι μας περισσεύει συμπληρώνουμε το σχήμα να γίνει σαν τόξο ωστε να κλείνει την τρύπα.
  Εάν έχετε να κάνετε με μικρότερο κενό, ή με μεγαλύτερο "περίσσιο" κομμάτι υφάσματος , μπορεί να βγάλετε το απαιτούμενο σχήμα με μιας. Στην δική μου περίπτωση χρειάστηκε κοπτική ραπτική, αλλά ήταν απλά δύο ραφές παραπάνω. Στην επάνω εικόνα φαίνονται τα 2 σχήματα που ενώνονται.
 Επόμενο βήμα: τοποθετούμε ξανά τα κομμάτια χαρτιού στην πλάτη και μαρκάρουμε τα τμήματα που θα κοπούν. Κόβουμε τα τέσσερα κομμάτια. Ενώνουμε ανά δύο, τα μπροστινά με τα πίσω και τα ράβουμε. Έχουμε πλέον σχηματίσει το "τόξο" ή κρουασάν ή μισοφέγγαρο. το ράβουμε καταμήκος στο άνοιγμα για το χέρι.

Επέλεξα να έχω εμφανείς ραφές, εξώραφα, για να ταιριάζει περισσότερο με το ύφος της μπλούζας, καθώς όλα τις τα τελειώματα ήταν ραμμένα έτσι, με εμφανή την κλωστή και το γάζωμα και όχι με το κανονικό συνηθισμένο "στρίφωμα"(;). Επίσης το τοπ είχε δύο εμφανείς ραφές σαν σχέδιο κατακόρυφα στο κέντρο, μπροστά και πίσω.
Οι ραφές μου είναι λίγο τσαπατσούλικες ίσως, μαθαίνω ακόμα. Τουλάχιστον φέτος θα το χαρώ το μπλουζάκι! Ελπίζω να ήταν χρήσιμο ή ενδιαφέρον! Bisous!

No comments:

Post a Comment